Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS

Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494
e-mail:syndfarm@yahoo.gr – syndikatofarmakou.blogspot.com

25.7.2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Την  Πέμπτη 24.7.2014, το  Συνδικάτο Φαρμάκου μαζί με την ΟΕΦΣΕΕ  πραγματοποίησε συνάντηση,  μετά από επίμονες προσπάθειές μας, με τον Διευθυντή του Δήμαρχου Αθηναίων για το σοβαρό ζήτημα του πενθήμερου Δευτέρα - Παρασκευή στις φαρμακαποθήκες. Στη συνάντηση παρευρίσκονταν και ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών, χωρίς ωστόσο να έχει ενημερωθεί έστω και τυπικά η ΟΕΦΣΕΕ και το Συνδικάτο για την παρουσία τους. Οι εν λόγω φαρμακαποθήκες έχουν κάνει αίτηση στο Δήμο Αθηναίων για να πάρουν άδεια λειτουργίας τα Σάββατα.

Στη συνάντηση, το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία ανέλυσαν τις θέσεις τους ως προς το ζήτημα που έχει προκύψει και ανέφεραν ότι σε καμία περίπτωση  δεν θα δεχτούν το χτύπημα του πενθήμερου Δευτέρα - Παρασκευή που ορίζει ρητά η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση. Από την άλλη, φάνηκε για άλλη μια φορά η αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας που κάνει συντονισμένες προσπάθειες, για να χτυπήσει και τα τελευταία δικαιώματα που μας έχουν απομείνει. Οι ανταγωνισμοί μεταξύ των εργοδοτών φαρμακαποθηκάριων εντείνονται, δεν είναι τυχαίο που ούτε την απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης δεν υλοποιούν, που με μεγάλη πλειοψηφία τάχθηκε κατά της λειτουργίας των φαρμακαποθηκών τα Σάββατα.

Γι αυτό το λόγο, χρησιμοποιούν  τις δημοτικές αρχές οι οποίες κατά κανόνα τους αβαντάρουν, υλοποιώντας τη γενικότερη αντεργατική πολιτική και τα μέτρα που παίρνονται στα πλαίσιά της, χωρίς να παίρνουν υπόψη τους εργαζόμενους. Τα παραδείγματα είναι πολλά και για το φάρμακο και για άλλους κλάδους. Ήδη, όπως επιβεβαιώθηκε και από τη συγκεκριμένη συνάντηση, έχουν πάρει απόφαση λειτουργίας των φαρμακαποθηκών τα Σάββατα οι Δήμαρχοι Μοσχάτου – Ταύρου, Καλλιθέας, Π. Φαλήρου και Αιγάλεω, αγνοώντας τις παρεμβάσεις του Συνδικάτου και της ΟΕΦΣΕΕ. Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση της πλαστής απόφασης που δόθηκε σε φαρμακαποθήκη από το Δήμο Αχαρνών. Ο Δήμαρχος Αθηναίων δεν έχει πάρει ακόμα απόφαση, ωστόσο υπάρχει θετική εισήγηση για τους ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών. 

Συνάδελφοι,

Το Συνδικάτο μαζί με την ΟΕΦΣΕΕ συνεχίζουν τις παρεμβάσεις σε όλους τους Δήμους, προκειμένου είτε να ανακαλέσουν είτε να μην αποφασίσουν τη λειτουργία των φαρμακαποθηκών τα Σάββατα που σημαίνει στην πράξη διάλυση του ωραρίου σε ολόκληρο τον κλάδο. 

Το επόμενο διάστημα η επίθεση θα ενταθεί, γι αυτό θα πρέπει να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση, συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο, να μην  επιτρέψουμε να μας κάνουν τη ζωή μας λάστιχο.

                            Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ