Τρίτη 1 Ιουλίου 2014



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ - ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝ. ΕΠΑΓ/ΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ
TRADE UNION OF MEDICINE, COSMETICS, & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA, PIRAEUS & ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56 1ος όροφος, γρ. B 104 32  Αθήνα, τηλ. 210 52.32.760 – fax. 210 52.47.494
e-mail:syndfarm@yahoo.gr
1691/Φ4                                                

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Το νέο ΔΣ του Συνδικάτου μας χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες που το στήριξαν με τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες του, που έγιναν από 30/3-13/4. Ψήφισαν 1199 εργαζόμενοι δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη τους στις ταξικές δυνάμεις που βρίσκονται στο τιμόνι του Συνδικάτου και πρωτοστατούν σε όλες τις μάχες του κλάδου: για την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ, για να επανέλθει ο κλάδος στα ΒΑΕ, για την κοινωνική ασφάλιση και το Επικουρικό Ταμείο μας.

Κρατάνε αταλάντευτη στάση απέναντι στις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, την πίεση των εργοδοτών του κλάδου να καταργηθεί το ωράριο και το 5ήμερο από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Γνωρίζουμε ότι μπροστά μας έχουμε μεγάλη ανηφόρα θα δώσουμε μεγάλες και δύσκολες μάχες. Ξέρουμε την κατάσταση που βιώνουν οι συνάδελφοι μας στους χώρους δουλειάς.

·  Μπορεί προς το παρόν να μην έχουμε υποστεί μειώσεις μισθών στους περισσότερους εργασιακούς χώρους, ωστόσο δεχόμαστε τις συνέπειες τις αντιλαϊκής πολιτικής με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στις στοιχειώδεις ανάγκες, τις δικές μας,  και των οικογενειών μας.
·  Είμαστε αντιμέτωποι με την θεωρία της αναποτελεσματικότητας των αγώνων, ότι δεν γίνεται τίποτα, που σπέρνει απογοήτευση και ηττοπάθεια.
·  Προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουμε κοινά συμφέροντα με τους εργοδότες άρα πρέπει να βάλουμε πλάτη για να περάσουν μια σειρά αντεργατικά μέτρα, όπως η κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η απελευθέρωση των απολύσεων, οι μειώσεις μισθών κ.α. , για να μπορέσουν οι εργοδότες να ξεπεράσουν την κρίση του που οι ίδιοι και το σύστημα τους δημιούργησαν.

Γνωρίζουμε, όμως, πολύ καλά ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε με την ενεργό συμμετοχή στο Συνδικάτο μας. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, να έχουμε δικαίωμα στη μόρφωση, στην υγεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό.

Για να γίνουν όμως όλα αυτά, πρέπει να αποτινάξουμε τις δυνάμεις του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού, που μας καλούν να υποκύψουμε στις απαιτήσεις των εργοδοτών, δηλαδή, να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, με ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το μέλλον.

Πρέπει να παραμερίσουμε και όσους θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη και σπέρνουν αυταπάτες για εύκολες και ανώδυνες λύσεις διαχειριστικού τύπου.
Αυτό το μήνυμα δίνει και η 1η Μάη. Η θυσία των εργατών του Σικάγο το 1886 αποτελεί για τους εργαζόμενους οδηγό για τις μάχες που θα δώσουν. Για αυτό το λόγο πρέπει η φετινή  πρωτομαγιά να αποτελέσει σταθμό στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στον ταξικό προσανατολισμό του, στη διεκδίκηση του πλούτου που οι εργαζόμενοι παράγουν.

Οργανώνουμε σε κάθε χώρο δουλειάς και συμμετέχουμε μαζικά, στην απεργία της πρωτομαγιάς και στη συγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στο Σύνταγμα. Παλεύουμε για: τη ΣΣΕ, την επαναφορά των ΒΑΕ, το ωράριο μας, την ασφάλιση μας

Συνάδελφοι,

Το νέο ΔΣ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να φανεί αντάξιο της ευθύνης που κουβαλάει, να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζόμενων του κλάδου. Χρειάζεται όμως τη συμμετοχή και τη στήριξη όλων των εργαζόμενων του κλάδου στην Αττική.

Το νέο ΔΣ αποτελείται από τους συναδέλφους:               

             Πρόεδρος:                                                         Σταθουλόπουλος Στάθης
Αναπληρωτής Πρόεδρος:                                  Βασιλείου Βασίλης  
Αντιπρόεδρος:                                                   Νταλαγιάννης Λεωνίδας
Γενική  Γραμματέας:                                        Πετροπούλου Έφη
Αναπληρωτής Γραμματέας:                             Κοδέλας Δημήτρης
Ταμίας:                                                             Σωτηράκος Γιάννης
Μέλος:                                                                Καλιβίνου Κατερίνα
Μέλος:                                                                Τζώρτζης Βαγγέλης
Μέλος:                                                                Μητικάρης Παντελής
Μέλος:                                                                Κιβωτός Γιώργος  
Μέλος:                                                                Σκόρδος Μάρκος
Μέλος:                                                                Χολέβα Γλυκερία
Μέλος:                                                                Κρικέλης Γιώργος
Μέλος:                                                                Πιτσικούλη Τζένη
Μέλος:                                                                Κωνσταντινίδης Ηρακλής
Μέλος:                                                                Λάσκαρης Γιώργος
Μέλος:                                                                Ζούλα Νεκταρία