Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΤΗΝ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ  ΣΤΙΣ 12 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ 
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 336                                                                                                      
   Αθήνα 30/9/2014

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ – 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ – ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
(ΑΘΗΝΑ, 11 Π.Μ. ΟΜΟΝΟΙΑ – προσυγκέντρωση 10 π.μ. στα γραφεία της ΟΕΦΣΕΕ)
ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ – 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ – ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (προσυγκέντρωση 11 π.μ. στα γραφεία της ΟΕΦΣΕΕ)
ΜΑΖΙΚΑ – ΜΑΧΗΤΙΚΑ – ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ
Συντονιζόμαστε με τους συναδέλφους μας από όλους τους κλάδους καιΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:ü      Σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους. Μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης όλων των ανέργων και των οικογενειών τους, τώρα!ü      Όλα τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα. Ασφάλιση κύρια και επικουρική με κοινωνικό χαρακτήρα. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Επαναφορά του κλάδου μας στα ΒΑΕ! ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!
ü      Κατάργηση της φοροληστείας που μας έχουν επιβάλει. Προστασία του εισοδήματός μας. Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, αντίστοιχης των πραγματικών αναγκών μας! 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Έχουμε αρκετή πείρα! Ζήσαμε στο πετσί μας την κρίση του συστήματος των πλουτοκρατών και της μεγαλοεργοδοσίας, ματώσαμε από τα μέτρα που πήραν για να την ξεπεράσουν. Τώρα παίρνουμε γεύση και από την «ανάπτυξή» τους: Στρατιές οι άνεργοι, οι μισοάνεργοι, οι απασχολούμενοι με διάφορα προγράμματα, με δουλεμπορικά, οι απλήρωτοι, οι κακοπληρωμένοι των 500 ευρώ και κάτω. Φτηνό κι ευέλικτο εργατικό δυναμικό που το χρησιμοποιούν για να συμπιέζουν μισθούς και δικαιώματα, να τρομοκρατούν, να εκβιάζουν.
Ανατροπή στα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, δραματικές περικοπές συντάξεων, παροχών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προνοιακών επιδομάτων, χρεοκοπία των ταμείων μας με ταυτόχρονη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και επαγγελματοποίηση-ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης, ως κίνητρα επιχειρηματικότητας, ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Τσάκισμα του εισοδήματός μας με τα φοροχαράτσια που μόνο στο όνομα αλλάζουν, ενώ μας αναγκάζουν να πληρώνουμε όλο και περισσότερο, για να ικανοποιήσουμε βασικές μας ανάγκες, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η μετακίνηση κ.α. Την ίδια στιγμή οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι, στην καλύτερη περίπτωση, στα επίπεδα του 2009, με το νομοθετικό πλαίσιο ανατροπής των ΣΣΕ που οι κυβερνήσεις «δώρισαν» στους εργοδότες.
Στον κλάδο μας, μετράμε εκατοντάδες απολυμένους εξαιτίας των αναδιαρθρώσεων που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν οι επιχειρήσεις, πολλούς συναδέλφους μας που δουλεύουν απλήρωτοι. Εκτός αυτού, είναι σπάνιο πια να συναντήσεις οικογένεια που να μην έχει έστω και ένα κρούσμα ανεργίας ή απληρωσιάς, ημιαπασχόλησης κ.ο.κ. Ταυτόχρονα, αντιμετωπίζουμε την άρνηση της εργοδοσίας να υπογράψει την κλαδική ΣΣΕ, έστω στα όρια του 2009, σε συνδυασμό με την προσπάθεια που κάνει να ανατρέψει το ωράριο του κλάδου, το 5ήμερο – 8ωρο – από Δευτέρα ως Παρασκευή. Σε αυτή την προσπάθεια πρωτοστατούν ορισμένοι εργοδότες φαρμακαποθηκάριοι μαζί με Δημάρχους, όπως της Αθήνας. Ακόμα, στα πλαίσια των αντιασφαλιστικών νόμων που διευκολύνουν την εργοδοσία και μειώνουν το «μη μισθολογικό κόστος», ο κλάδος μας έχει εξαιρεθεί από τα ΒΑΕ και το ταμείο μας δεν είναι πια επικουρικό, αλλά επαγγελματικό, με τις ανάλογες περικοπές.
Είναι προφανές, λοιπόν, ότι πάνω στις δικές μας απώλειες, ο κλάδος του φαρμάκου, από την πλευρά των επιχειρήσεων, βγαίνει από την κρίση και προχωρά προς την επερχόμενη ανάπτυξη, ως ένας από τους πιο συγκροτημένους και ισχυρούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.
Και έπεται και συνέχεια! Η «ανάπτυξη» του μεγάλου κεφαλαίου, των μονοπωλίων, η επιχειρηματικότητα και η ανταγωνιστικότητα απαιτούν ακόμα μεγαλύτερη φτήνια και ευελιξία από τους εργαζόμενους, που μεταφράζεται σε νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, σε απελευθέρωση των απολύσεων, σε χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης των εργαζόμενων. Σε μερικά ψίχουλα για τους εξαθλιωμένους, στην επιδότηση των αφεντικών για να ανακυκλώνουν την ανεργία. Αυτά συζητάνε, τώρα, όλες οι δυνάμεις που υπηρετούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το συγκεκριμένο δρόμο ανάπτυξης, την πολιτική της ΕΕ και των άλλων οργανισμών της πλουτοκρατίας. Αυτά «διαπραγματεύονται» και διάφορες συνδικαλιστικές ηγεσίες, όπως της ΓΣΕΕ.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Περιθώρια για αναμονή και αυταπάτες δεν υπάρχουν! Δεν μπορούμε να ποντάρουμε στην καλή θέληση του κάθε εργοδότη – επιχειρηματία, ούτε να διαχωρίζουμε τους εργοδότες σε «καλούς» και «κακούς», η στρατηγική τους είναι κοινή! Η λογική ότι ένας καλύτερος κυβερνητικός διαχειριστής, θα βάλει φρένο στη βαρβαρότητα των μονοπωλίων και η προσδοκία για τέτοιου είδους «σωτήρες» μόνο ζημιά μπορεί να μας κάνει!
Η ίδια η εμπειρία μας δείχνει ότι η παραμικρή διεκδίκηση ή αναχαίτιση της επίθεσης που δεχόμαστε σήμερα, έρχεται μόνο ως αποτέλεσμα ενιαίου και οργανωμένου αγώνα των εργαζόμενων απέναντι στα αφεντικά. Με ξεκάθαρο το μέτωπο της αντιπαράθεσης: τα συμφέροντά μας απέναντι στα δικά τους. Με προοπτική να κυριαρχήσουμε εμείς οι ίδιοι στον πλούτο που παράγουμε.
Αυτό το μήνυμα να δώσουμε, οργανώνοντας με την ευθύνη που μας αναλογεί, σωματεία και εργαζόμενοι, τη συμμετοχή μας στις απεργίες του κλάδου και στα αντίστοιχα συλλαλητήρια στις 4 Οκτώβρη και την 1η Νοέμβρη. Βάζοντας γερές βάσεις για την οργάνωση του κλάδου, προκειμένου να δώσουμε με αξιώσεις τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας!   

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ