Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014




ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494
e-mail:syndfarm@yahoo.gr – syndikatofarmakou.blogspot.com
17.10.2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ  ΣΤΙΣ 16.10.2014,
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Την Πέμπτη 16 Οκτώβρη, το Συνδικάτο μαζί με την ΟΕΦΣΕΕ, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας, με συμμετοχή συναδέλφων του κλάδου όπως και επιχειρησιακών σωματείων, έξω από το δημαρχείο της Αθήνας, για να εκφράσει την αντίθεσή του στην προκλητική απόφαση που πήρε ο Δήμαρχος της Αθήνας να ανοίγουν οι φαρμακαποθήκες της Αθήνας και τα Σάββατα.

Το ζήτημα τέθηκε προ ημερησίας διάταξης από τους συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δημοτικό συμβούλιο.

Στη συζήτηση παρέμβαση έκανε η πρόεδρος της ΟΕΦΣΕΕ, εκφράζοντας για άλλη μια φορά τις θέσεις των εργαζόμενων του κλάδου και την έντονη διαμαρτυρία μας στην απόφαση και ζήτησε να πάρουν θέση όλες οι παρατάξεις για το ζήτημα του πενθήμερου και να ανακληθεί η απόφαση αυτή.

Η δημοτική αρχή αναμάσησε τα ίδια σαθρά επιχειρήματα, ότι τάχα θέλει να εξυπηρετήσει τη ζήτηση στα φαρμακεία, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι στόχος αυτής της απόφασης είναι να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον κλάδο, διευκολύνοντας τους μεγαλοεργοδότες που θέλουν να σπάσουν τη σύμβαση.

Συνάδελφοι -  συναδέλφισσες,

Το συνδικάτο σας καλεί σε επαγρύπνηση.  Το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι προσπάθειες τις εργοδοσίας να υλοποιήσει μια σειρά μέτρα μεταξύ των οποίων και η διάλυση του ωραρίου - πενθήμερου. Η δική μας αποφασιστική στάση και η συσπείρωση όλων των συναδέλφων στο Συνδικάτο φαίνεται ότι τρομάζει την εργοδοσία σε μια σειρά χώρους, γιατί μπορεί να αναχαιτίσει την επίθεση.

Μπροστά μας έχουμε το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή πάνω από 600 σωματείων, Ομοσπονδιών και άλλων φορέων. Παίρνουμε μέρος μαζικά σαν κλάδος δίνοντας το δικό μας μήνυμα σε κυβέρνηση – εργοδοσία.

                                    Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ