Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ  ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494
e-mail:syndfarm@yahoo.gr – syndikatofarmakou.blogspot.com
1717/φ4                                                                                                                                                6.7.2015
                                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε κάθε χώρο δουλειάς  να μην υποκύψουν στις πιέσεις και στους εκβιασμούς  που δέχτηκαν και δέχονται από την εργοδοσία, πριν και μετά το δημοψήφισμα.
Η εργοδοσία θα αξιοποιήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, για να μας γονατίσει, για να αποδεχθούμε  το νέο μνημόνιο που θα οδηγήσει σε νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, όπως απολύσεις, μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, αύξηση των εργατικών εισφορών για τα ασφαλιστικά ταμεία, αύξηση του ορίου ηλικίας για την συνταξιοδότηση κ.α.

Οι εργοδότες έχουν την κυβέρνηση, την Ε.Ε. και τους μηχανισμούς τους, για να περνούν τα σχέδιά τους. Εμείς έχουμε το συνδικάτο μας  για να τους εμποδίσουμε και να διεκδικήσουμε.

Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε. Δεν δεχόμαστε νέα αντιλαϊκά μέτρα, νέα μνημόνια, νέα δεινά, νέα βάσανα, όπως και να τα παρουσιάσουν, όπως και να τα βαφτίσουν.

Απαιτούμε να διασφαλιστεί η πληρωμή των μισθών όλων των εργαζόμενων, να καταβληθεί το επίδομα αδείας. Αρνούμαστε τις υποχρεωτικές άδειες, είτε με αποδοχές είτε χωρίς, που επιβάλουν οι εργοδότες με πρόσχημα την κατάσταση στις τράπεζες.

Δεν δεχόμαστε καμία απόλυση συναδέλφου.

Μαζί με το συνδικάτο μας να αντιδράσουμε στις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, για να μην περάσουν τα σχέδιά τους.

Φτάνει πια!
Να σηκώσουμε ανάστημα.

Να οργανώσουμε την ταξική μας αλληλεγγύη. Κανένας συνάδελφός να μη μείνει μόνος απέναντι στα προβλήματα και τις δυσκολίες της διαμορφούμενης κατάστασης, μέσα και έξω από το χώρο δουλειάς. Να οργανώσουμε τον αγώνα μας, για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

         Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ          ΙΟΥΛΗΣ 201