Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Β.ΡΟΥΣΙΝΟΣ- Α.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ “ACCELERE PHARM

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ
ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ  ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494
E- mail: syndfarm@yahoo.gr
1729/Φ4                                                                                                              23-12- 15                                                                                                        




ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ,  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ


Καταγγέλλουμε την  απόλυση του συναδέλφου Γιάννη Κακοταρίτη από την εταιρία  Β.ΡΟΥΣΙΝΟΣ- Α.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ “ACCELERE PHARM”, και τους καλούμε να την ανακαλέσουν. Η εργοδοσία με πρόσχημα μείωση των λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης, και με στόχο την εξασφάλιση ακόμα περισσότερων κερδών, εξαπολύει νέα επίθεση στους εργαζομένους.

 Προχωράει σε αυτή την κίνηση,  για να εμποδίσει την συνδικαλιστική δραστηριότητα του συναδέλφου , μιας και  το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησε για τα  προβλήματα των εργαζομένων , λαμβάνοντας μέρος στις κινητοποιήσεις του κλάδου και ενημερώνοντας τους συναδέλφους του  για τα δικαιώματά τους. Στοχεύει επίσης με αυτή την κίνηση να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, έτσι ώστε να πάψουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους .

    Ο εργοδότης θα αξιοποιήσει όλα τα αντεργατικά μέτρα των κυβερνήσεων, και μαζί με τους άλλους εργοδότες του κλάδου θα προσπαθήσουν να τα επιβάλλουν στους χώρους δουλειάς. Αξιοποιούν την τρομοκρατία, τον φόβο, την υποταγή, και την ανοχή, για να περάσουν τα  αντεργατικά μέτρα, αυτοί δεν έχουν άλλο δρόμο , εμείς έχουμε το ταξικό συνδικάτο μας, με την οργάνωσή μας μπορούμε να τους σταματήσουμε.  Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην σκύψουν το κεφάλι, να σταθούν απέναντι  στην  αναίτια και εκδικητική απόλυση του συνάδελφου τους, όπως και για κάθε συνάδελφο που απολύεται, να βάλουν πλάτη και  να πρωτοστατήσουν,  ώστε να ανακληθεί  η απόλυση. Είναι σημαντικό μπροστά στις απειλές και την τρομοκρατία της κάθε εργοδοσίας κανείς εργαζόμενος να μην είναι μόνος του η ενότητα και η αλληλεγγύη είναι τα όπλα μας.
Έχουμε την δυνατότητα να τους σταματήσουμε συσπειρωμένοι στο ταξικό κλαδικό συνδικάτο μας, βάζοντας εμπόδια σε αυτή την πολιτική, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις αντεπίθεσης , που θα διεκδικεί την κάλυψη των αναγκών μας  με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν.