Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ
ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494
E- mail: syndfarm@yahoo.gr


 1742                                                                                                                                                                                                                   16/09/2016      
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ,ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Το  συνδικάτο  ενημερώνει τους εργαζόμενους της εταιρίας BIOAXIS Healthcare SEE S.A. για την απόλυση της συναδέλφισσας  Ζαλακώστα  Φωτεινή.

Η εργοδοσία επικαλούμενη πολυάριθμο προσωπικό στο τμήμα της συναδέλφου  της ανακοίνωσε την απόλυση  για τις 29 Σεπτέμβρη, δύο μέρες πρίν συμπληρώσει χρόνο  για να μην πάρει την αποζημίωση. Η συναδέλφισσα απευθύνθηκε στο συνδικάτο, ζήτησε βοήθεια. Το συνδικάτο έκανε παρέμβαση στην εργοδοσία . με σκοπό να μην υλοποιηθεί η απόλυση, διεκδικώντας  το δικαίωμα  της στην εργασία.  Η απάντησή τους ήταν αρνητική , και προχώρησε άμεσα στην απόλυσή της στις 14 Σεπτέμβρη, μια μέρα μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την εργοδοσία, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τιμωρήσει  την συναδέλφισσα που τόλμησε να διεκδικήσει το δικαίωμα  της  στην εργασία.

Οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης εταιρίας  πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από την στάση της εργοδοσίας και να πάρουν θέση, γιατί κανένας  δεν πρέπει να είναι μόνος του  Η εταιρία προκειμένου να διαφυλάξει τα κέρδη της,  δεν διστάζει να προχωρά σε απολύσεις.  Οι εργοδότες σε όλους τους χώρους δουλειάς  έχουν ενιαία στάση απέναντι στους εργαζόμενους υλοποιώντας  τα  αντεργατικά μέτρα που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Θέλουν οι εργαζόμενοι να μην έχουν δικαιώματα , να μην διεκδικούν , και να μην είναι οργανωμένοι στα σωματεία τους.  Για αυτό εμείς καλούμε τους εργαζόμενους να  οργανωθούν στο συνδικάτο μας, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά  τους , να σπάσουμε την μοιρολατρία , την ανοχή και την απογοήτευση. Αυτό φοβούνται την οργανωμένη αντίσταση και την  διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας

                   .ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

                                                   Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ