Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494                           E- mail: syndfarm@yahoo.gr
1743          
  20/09/2016                       
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 π. μ.  ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ, ΚΑΝΙΓΓΟΣ 27, 5ος ΟΡΟΦΟΣ, ΑΘΗΝΑ

Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες,
Η επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας πρόκειται να κλιμακωθεί μέσω του νόμου για τα εργασιακά και τη συνδικαλιστική δράση, που αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα. Δεν είναι μόνο προαπαιτούμενο του λεγόμενου κουαρτέτου για την εκταμίευση της δόσης των 2,8δις, αλλά και πάγια επιδίωξη της εργοδοσίας για να εξασφαλιστεί ακόμα φθηνότερη εργατική δύναμη. Μετά το νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό που πετσόκοψε συντάξεις και επιδόματα, έρχεται η απελευθέρωση των απολύσεων, ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία, η κατάργηση 13ου -14ου μισθού και η επέκταση ελαστικών σχέσεων εργασίας. Αυτές άλλωστε είναι οι ‘’βέλτιστες πρακτικές’’ που προωθεί η ΕΕ και στηρίζει η συγκυβέρνηση για λογαριασμό των εργοδοτών.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να δείξουμε τη δύναμή μας, βάζοντας σχέδιο απόκρουσης των νέων μέτρων αλλά και ανάκτησης όλων αυτών που τα προηγούμενα χρόνια μας άρπαξαν. Σε αυτή τη βάση να κουβεντιάσουμε , να σπάσουμε το κλίμα απογοήτευσης και μοιρολατρίας, της άποψης πως τίποτα δε γίνεται. Η υποχώρηση και ο συμβιβασμός ποτέ δεν έφεραν αποτέλεσμα. Ό,τι κερδήθηκε ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων.
Η πρωτοβουλία-κάλεσμα του ΠΑΜΕ, στην οποία το συνδικάτο μας συμμετέχει με απόφαση του ΔΣ, μαζί με εκατοντάδες άλλα σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα δημιουργεί τέτοιες προϋποθέσεις αντεπίθεσης. Για να αντιπαλέψουμε με αξιώσεις τα προβλήματα που και στον κλάδο μας οξύνονται, όπως: η καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων σε μια σειρά από χώρους, η αύξηση των εργολαβικών εργαζόμενων, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, οι απολύσεις, κυρίως σε ιατρικούς επισκέπτες, η εντατικοποίηση της εργασίας και το κλίμα τρομοκρατίας. Το πλήγμα στο επικουρικό μας ταμείο ΤΕΑΥΦΕ, που με ευθύνη της ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ, κυβέρνησης και φαρμακοβιομήχανων μετατράπηκε σε επαγγελματικό με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι του φαρμάκου να δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται κατά 57% μέσα σε 3 χρόνια.
Για να διεκδικήσουμε από τους φαρμακοβιομήχανους την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ με ελάχιστη βάση τους όρους του 2009, δημιουργώντας έτσι προϋποθέσεις για νέες διεκδικήσεις.
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει εργοδοσία-ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνηση πρέπει να αντιπαραθέσουμε τη δική μας οργανωμένη, μαχητική, ταξική απάντηση, με συσπείρωση στο συνδικάτο μας. Για να βάλουμε φρένο στις επιδιώξεις τους. Για να ανακτήσουμε τις τεράστιες απώλειες που είχαμε τα χρόνια της κρίσης τους. Για να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Για να ανοίξουμε το δρόμο της οριστικής απαλλαγής μας από τους εκμεταλλευτές της δουλειάς μας.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ Γ.Σ.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ