Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:690                                                                                                               ΑΘΗΝΑ 10/2/2017
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE UNIONOF  MEDICINE , COSMETICS &RELATED PROFESSIONS OF ATTICA ,PIRAEUS&ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1οςόρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494
e-mail:syndfarm@yahoo.gr – syndikatofarmakou.blogspot.com


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9/2 η παράσταση διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου μας στο Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα της φορολόγησης της χρήσης των εταιρικών αυτοκινήτων. Στα πλαίσια αυτής της κινητοποίησης, έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας μας με στελέχη του Υπουργείου και την Υφυπουργό κ. Παπαναστασίου.
Κάναμε σαφές ότι πρόκειται για ένα απαράδεκτο μέτρο, αφού το αυτοκίνητο για τους ιατρικούς επισκέπτες – πωλητές είναι εργαλείο δουλειάς που τους δίνεται υποχρεωτικά από τις εταιρείες – εργοδότες και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να λογιστεί ως παροχή.
Πρόκειται για ένα αντεργατικό φορομπηχτικό μέτρο που πλήττει ακόμα περισσότερο το ήδη πετσοκομμένο εισόδημά μας και απαιτήσαμε την απόσυρσή του.
Η ηγεσία του Υπουργείου μας δήλωσε πως τέτοια μέτρα της επιβάλλονται εκ των άνωθεν, από την τρόικα και το Δ.Ν.Τ ως προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της «περίφημης» αξιολόγησης. Με λίγα λόγια μας είπαν ότι «αναγκάζονται» να προχωρήσουν στο παραπέρα χαράτσωμα του ήδη πετσοκομμένου εισοδήματος των εργαζόμενων και ότι προτίθενται να συζητήσουν τρόπους, ώστε να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις του συγκεκριμένου μέτρου στους μισθούς μας.

Τους δηλώνουμε ξεκάθαρα:
Δεν παζαρεύουμε το πόσα θα χάσουμε, ας βρουν αλλού τέτοιους καλοθελητές!
Δεν θα ανεχτούμε να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ, φόρο για τα αυτοκίνητα που οι εργοδότες μας δίνουν, για να τους φέρνουμε κέρδη!
Αρκετά πληρώνουμε ήδη! Ας ψάξουν μαζί με την ΕΕ και το Δ.Ν.Τ να βρουν έσοδα από αυτούς που πραγματικά έχουν, τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, φορολογώντας τα κέρδη τους.
Κουραστήκαμε να ακούμε για κυβερνήσεις που «εκβιάζονται», για κυβερνήσεις που «με πόνο ψυχής» μας εξαθλιώνουν. Το αντεργατικό αυτό μέτρο, όπως και πολλά άλλα, φέρει την υπογραφή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εντάσσεται στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου για την ανάκαμψή του, την έξοδο στις αγορές, το κλείσιμο αξιολόγησης, που πάντα πληρώνουν οι εργαζόμενοι.
Συσπειρωνόμαστε, οργανωνόμαστε στο ταξικό μας Συνδικάτο και στην κλαδική μας Ομοσπονδία, παλεύουμε για να βάλουμε φρένο στα εργοδοτικά – κυβερνητικά σχέδια.




ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ