Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ
ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494
E- mail: syndfarm@yahoo.gr
1756                                                                                                                                                                                               10-04-2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώθηκαν, με νέο ΦΕΚ, τα νέα αντεργατικά φορομπηχτικά μέτρα της κυβέρνησης για την φορολόγηση της  χρήσης εμπορικών αυτοκινήτων. Σύμφωνα με αυτά οι εργαζόμενοι θα καταλήξουν να φορολογηθούν με 7% της φορολογητέας  αξίας του του οχήματος (που είναι πάνω από 12.000 ευρώ)  που τους  δίνει σαν εργαλείο δουλειάς  ο εργοδότης!.
Στην πραγματικότητα με το  ΦΕΚ της κυβέρνησης ανακοινώνεται η άμεσες  περικοπές  που αντιστοιχούν σε ένα δώρο Πάσχα και φτάνουν μέχρι και έναν ολόκληρο μισθό!
Οι εργαζόμενοι στο φάρμακο που βρίσκονται καθημερινά  στον δρόμο, ιατρικοί επισκέπτες αλλά και  πολλές άλλες κατηγορίες, όπως και οι αντίστοιχες κατηγορίες εργαζομένων από άλλους κλάδους, θα κληθούν να πληρώσουν  για ένα όχημα που δεν είναι δικό τους. Ένα εργαλείο δουλειάς για να αυξάνεται η παραγωγικότητα τους, δηλαδή η κερδοφορία του εργοδότη.  Για  αυτό και άλλωστε δεν αποτελεί επιλογή των εργαζομένων, αλλά είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσληψη του.
Την ίδια στιγμή διάφοροι εργοδότες έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες να δοθεί «επιλογή» στους εργαζόμενους  να αλλάξουν αυτοκίνητο ώστε να συμπεριληφθούν στην κατηγορία κάτω  των 12.000 ευρώ που δεν  φορολογείται. Δηλαδή η κυβέρνηση και η εργοδοσία, αξιοποιώντας το  ΦΕΚ, εξωθούν τους εργαζόμενους να  πάρουν αυτοκίνητα χαμηλότερης κατηγορίας (που έχουν και χαμηλότερη τιμή leasing),  θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια τους , αφού οι περισσότεροι από αυτούς είναι, σε μηναία βάση, εκτεθειμένοι στις  εθνικές  οδούς και τις επικίνδυνες  μεγάλες  αποστάσεις. Και αυτό το μέτρο παρουσιάζεται και από κάποιους εργοδότες και ως……ανθρωπιστικό!
Παραπέρα, η μετατροπή της αξίας ενός εργαλείου δουλειάς  που δεν ανήκει στο εργαζόμενο σε επιπρόσθετο «εισόδημα» που προστίθεται στην φορολογική του δήλωση  ανοίγει το δρόμο για την παρόμοια αντιμετώπιση και των υπόλοιπων εργαλείων δουλειάς, τόσο στο φάρμακο όσο και στους υπόλοιπους κλάδους. Με το «κεκτημένο» του ΦΕΚ της κυβέρνησης στο μέλλον θα μπορούν να φορολογηθούν οι υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα, οι εκτυπωτές και γενικότερα οτιδήποτε είναι δεσμευτικό για να μπορεί να δουλέψει ο εργαζόμενος.
Πρόκειται για ένα πρωτοφανές  φορομπηχτικό μέτρο που έρχεται να προστεθεί σε μια καταιγίδα αντεργατικών ρυθμίσεων και πολιτικών που δέχεται εδώ και καιρό η εργατική τάξη στο χώρο του φαρμάκου. Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, περικοπές στα εκτός έδρας και τα έξοδα διατροφής, απολύσεις, εργοδοτική τρομοκρατία, εντατικοποίηση  στους  χώρους  δουλειάς
Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί τώρα και το μέτρο της φορολόγησης που, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αντεργατικά μέτρα  που έρχονται (μείωση αφορολόγητου κ.α.), θα δώσουν την χαριστική βολή στα εισοδήματα των εργαζομένων.
Το αντεργατικό αυτό μέτρο, όπως και πολλά άλλα, φέρει την υπογραφή της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εντάσσεται στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου για την ανάκαμψη του, την έξοδο στις αγορές, το κλείσιμο αξιολόγησης, που πάντα  πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Είναι η ίδια ακριβώς  πολιτική  που χτυπάει την εργατική τάξη συνολικά, σε όλους τους κλάδους, η πολιτική των αριστερών και δεξιών κυβερνήσεων των εργοδοτών και της Ε.Ε και των πολύχρωμων «συνομιλητών» τους. –

Ως εδώ!

Τους δηλώνουμε ξεκάθαρα:

-Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το κατάπτυστο ΦΕΚ της κυβέρνησης
-Δεν θα ανεχτούμε να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ, φόρο για τα αυτοκίνητα που οι εργοδότες  μας δίνουν, για να τους φέρνουμε κέρδη!
-Η κυβέρνηση και οι εργοδότες θα φέρουν ακέραια την ευθύνη  για οτιδήποτε συμβεί σε οποιονδήποτε συνάδελφο που αναγκάστηκε με βάση το ΦΕΚ, να αλλάξει όχημα για να σώσει τον μισθό με τον οποίο ζει ο ίδιος η και η οικογένεια του.
-Αρκετά  πληρώνουμε ήδη! Ας ψάξουν μαζί με την ΕΕ και το Δ.Ν.Τ να βρουν έσοδα από αυτούς που πραγματικά έχουν, τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, φορολογώντας τα κέρδη τους.
-Καλούμε όλους του συναδέλφους  σε συσπείρωση και άμεση κλιμάκωση με συσκέψεις και κινητοποιήσεις  για να ανατραπεί το μέτρο της φορολόγησης αλλά και όλα τα αντεργατικά μέτρα  που μας χτυπάνε.
-Οργανωνόμαστε στο ταξικό μας Συνδικάτο και στην κλαδική μας Ομοσπονδία, παλεύουμε για να βάλουμε φρένο στα  κυβερνητικά–εργοδοτικά  σχέδια.
-Κλιμακώνουμε την πάλη ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και των εργοδοτών και προετοιμαζόμαστε για Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία!


                                                                 H ΔΙΟΙΚΗΣΗ