Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΙΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ
ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ
TRADE UNION OF MEDICINE , COSMETICS & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494
E- mail: syndfarm@yahoo.gr

1761                                                                                                                                        02-05-2017
Συνάδελφισσες- συνάδελφοι,

ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΙΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
Το συνδικάτο καλεί όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 17 Μαΐου. Να απαντήσουμε στην συγκυβέρνηση, στην Ε.Ε., στο Δ.Ν.Τ. για τα νέα βάρβαρα μέτρα που σκοπεύουν να περάσουν. Μέτρα που θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο την ζωή μας. .
Η συγκυβέρνηση μπροστά στην διαπραγμάτευση προσπαθεί να μας πείσει ότι τα μέτρα είναι αναγκαία, ότι δίνει μάχη για τα δικά μας συμφέροντα, μας καλεί να τα αποδεχθούμε για να μπορέσει η χώρα μας να βγει από την κρίση. Επιδιώκουν να γίνουμε πιο φθηνοί, με χαμηλότερους μισθούς και μεροκάματα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, να προχωρήσουν πιο γοργά οι νέες εργασιακές σχέσεις, το παραπέρα τσάκισμα της κοινωνικής ασφάλισης, την μείωση του αφορολόγητου. Αυτή είναι η περιβόητη ανάπτυξη που προωθούν, τσακισμένα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο.
Με το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας οι εργοδότες, το κεφάλαιο, οι μεγάλες επιχειρήσεις, επιδιώκουν την εξασφάλιση ακόμα περισσότερου κέρδους, ακόμα περισσότερων προνομίων, φοροαπαλλαγών, μεγαλύτερων χρηματοδοτικών πακέτων, ζεστό χρήμα. Οι εργοδότες του κλάδου συμμετέχουν ενεργά στους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης, απαιτούν από την ομοσπονδία και το συνδικάτο μας να αποδεχθούμε τα νέα μέτρα, απαιτούν να υποχωρήσουμε από τη θέση μας για υπογραφή κλαδικής σύμβασης, να συμβιβαστούμε με την απαράδεκτη σύμβαση της Γ.Σ.Ε.Ε. των 586 και 511 αντίστοιχα, δηλαδή απαιτούν να ξεχάσουμε δικαιώματα και κατακτήσεις που είχαμε κερδίσει με την πάλη του εργατικού κινήματος τα προηγούμενα χρόνια. Για αυτό σε μια σειρά χώρους προωθούν τις νέες εργασιακές σχέσεις, κλείνουν τμήματα επειδή δεν τους αποφέρουν κέρδη με αποτέλεσμα συνάδελφοί μας να απολύονται.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ

Η οργάνωση και η αντίσταση απέναντι στην κυβέρνηση, στην Ε.Ε. ,στο Δ.Ν.Τ. ,στον Σ.Ε.Β., στους εργοδότες του κλάδου είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε, είναι ο μόνος δρόμος για να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει. Σήμερα με την τεχνολογική εξέλιξη, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζήσουμε καλύτερα, να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας, το μόνο εμπόδιο είναι οι κεφαλαιοκράτες και τα κέρδη τους.
Εμείς μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τους κεφαλαιοκράτες, οι κεφαλαιοκράτες δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς εμάς, για αυτό χρησιμοποιούν όλους τους μηχανισμούς που έχουν για να μας πείσουν να αποδεχτούμε την σημερινή κατάσταση..Αξιοποιούν την στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που όλα αυτά τα χρόνια έβαλαν πλάτη να περάσουν οι σχεδιασμοί τους, κάνοντας σημαία ότι εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν τα ίδια συμφέροντα.
Να γυρίσουμε την πλάτη σε εκείνες τις δυνάμεις που έρχονται “ντυμένοι φίλοι” καλλιεργώντας νέες αυταπάτες στους εργαζόμενους για δήθεν διαφορετικά μείγματα διαχείρισης, στην ουσία στηρίζοντας την καπιταλιστική ανάπτυξη, χύνοντας το δηλητήριο του μικρότερου κακού, και καλλιεργώντας λογικές ανάθεσης και μειωμένων απαιτήσεων στους εργαζόμενους.
Τα συμφέροντα των εργαζομένων με τα συμφέροντα των εργοδοτών δεν είναι κοινά δεν ταυτίζονται είναι αντίθετα.
Παράλληλα μαζί με τα μέτρα που συμφώνησαν, φροντίζουν να φέρουν και νόμο που θα περιορίζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα, φοβούνται τον οργανωμένο αγώνα, φοβούνται τους εργαζόμενους που θα συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία τους, για να διεκδικήσουν σήμερα τον πλούτο που παράγουν.
Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στην παραγωγή, στις αποθήκες, στα γραφεία, στην ιατρική ενημέρωση, στο καλλυντικό. Συνάδελφοι σπουδαστές στην κατάρτιση, φοιτητές στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της απεργίας στις 17 Μάη, να είμαστε σε ετοιμότητα να απαντήσουμε και νωρίτερα όποτε φέρει τα μέτρα στην Βουλή η συγκυβέρνηση. Nα δώσουμε ηχηρή απάντηση στην συγκυβέρνηση ότι δεν συναινούμε στα βάρβαρα μέτρα, κλιμακώνουμε την πάλη μας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος, στην διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ