Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση για Lion



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ
ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494
E- mail: syndfarm@yahoo.gr
  1777                                                                                                                                                                              31-10-2017                                                                                                                                
Συναδελφισσες-συναδελφοι,
Δυστυχώς άλλη μια απόλυση έρχεται να προστεθεί στις ήδη  αρκετές που έχουν γίνει μέχρι τώρα στην εταιρία LION RHARMA.
Την περασμένη Παρασκευή 27/10/2017 προς το τέλος του μεροκάματου και αφού είχαν σχολάσει και είχαν φύγει οι περισσότεροι εργαζόμενοι της εταιρίας [συνηθισμένη τακτική],ο γενικός προϊστάμενος της εταιρίας  προχώρησε σε απόλυση εργαζομένου,ο οποίος μάλιστα τυχαίνει να είναι και μέλος του ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ  με την αιτιολογία ότι δεν τον σηκώνει άλλο το κλίμα στην εταιρία.
Έτσι απλά λοιπόν μένει στον δρόμο άλλος ένας έντιμος  εργαζόμενος,ο οποίος ήταν περίπου 6 χρόνια στην εταιρία,χωρίς να ενδιαφέρει την εργοδοσία αν αυτός ο άνθρωπος αν έχει πίσω να φροντίσει το νοικοκυριό του σπιτιού του και την οικογένεια του.
Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της συγκεκριμένης επιχείρησης απέδειξε τον απάνθρωπο χαραχτήρα της.
Να σημειώσουμε ότι κατά καιρούς έχουν γίνει απολύσεις σχεδόν σε όλα τα τμήματα της εταιρίας,όπως σε κοπέλες από το τμήμα της παραγγελιοληψιας,σε πωλητές,σε εργαζόμενους από 'τις εξαγωγές και τώρα με την πρόσφατη αυτή απόλυση από το τμήμα της αποθήκης όπου και εργαζόταν ο συγκεκριμένος συνάδελφος.

Το συνδικάτο καταγγέλει την άδικη αυτή απόλυση και βεβαιώνει προειδοποιώντας όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας ότι δεν θα είναι η τελευταία. Σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες στο μέλλον,ακριβώς γιατί εκτιμώντας ότι όλες αυτές οι απολύσεις έχουν σαν στόχο και μοναδικό κίνητρο να φοβίσουν και να τρομοκρατήσουν το εργατικό δυναμικό ώστε να μπορούν να το έχουνε του χεριού τους.
Τους συμφέρει και τους βολεύει να είναι οι εργαζόμενοι με σκυμμένο το κεφάλι.
Αξιοποιούν το φόβο ως δούρειο ίππο για να περάσουν ως κανόνα στη συνείδηση τους την εντατικοποίηση όπου και θα εκμεταλλευτούν για την ικανοποίηση της κερδοφορίας  και της ανταγωνιστικότητας τους. Η εταιρία αξιοποιεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις για λογαριασμό τους. Τα έχουν πάρει αυτά τα μέτρα για να μπορούν να βγάζουν αμύθητα κέρδη από την δουλειά μας .

 Να έχουμε ξεκάθαρο και βέβαιο το εξής: Ότι η στάση των εργαζόμενων  θα είναι αυτή που θα βάλει επιτέλους ένα φρένο σε όλες αυτές τις άδικες απολύσεις.
Αν όμως εμείς οι ίδιοι αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο των απολύσεων των συνάδελφών μας ως παθητικοί δέκτες τότε θα πρέπει να περιμένουμε και τη δική μας σειρά.
Το συνδικάτο απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη του απολυμένου συναδέλφου και καλεί όλους τους εργαζόμενους  να συσπειρωθούν γύρω του και αποφασιστικά να δώσουν αγωνιστική απάντηση στην εργοδοσία. Οι απολύσεις δεν πρέπει να περάσουν. 
                                                    Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ