Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Χαιρετισμός Συνδικάτου για την Απεργία 14 Δεκεμβρίου







ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ
ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494
E- mail: syndfarm@yahoo.gr


 

1789                                                                                                                                                         04/01/2018
  Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, ιδιαίτερα τους νέους, που στην απεργιακή κινητοποίηση της 14ης Δεκέμβρη πύκνωσαν μαζικά τις γραμμές του Συνδικάτου φαρμάκου. Σπάζοντας τη μοιρολατρία, το φόβο και την τρομοκρατία, έστειλαν ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση και αφεντικά πως οι εργαζόμενοι ξέρουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους και να διεκδικούν το αύριο που τους αξίζει. Σημαντική ήταν και η παρουσία πολλών συναδέλφων της ιατρικής ενημέρωσης που αποφάσισαν να συσπειρωθούν στα ταξικά μπλοκ.
   Η ΟΕΦΣΕΕ και το Συνδικάτο μας απέδειξαν για άλλη μια φορά ποιος στην πράξη και στην ταξική πάλη εκπροσωπεί όλο τον κλάδο. Όταν την ίδια μέρα άλλα σωματεία ήταν άφαντα, όταν "συνδικαλιστές" τους προτίμησαν την ασφάλεια της απεργοσπασίας. Το λέμε καθαρά: Ο ρόλος τους είναι ξεκάθαρα διασπαστικός και διαλυτικές στον κλάδο, κάθε έντιμος εργαζόμενος πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη!
    Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Η συγκυβέρνηση πρόκειται να φέρει για ψήφιση νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης. Στο πολυνομοσχέδιο πέρα από την κλιμάκωση της φοροληστείας, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, το πετσόκομμα κοινωνικών δαπανών,  δεσπόζει το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας. Αυτό που πραγματικά συγκυβέρνηση και εργοδότες θέλουν είναι να δέσουν χειροπόδαρα την εργατική τάξη, να βάλουν στο γύψο το έσχατο όπλο των εργαζομένων, αυτό της απεργίας. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως θα τα μέτρα αυτά θα τα περάσουν έτσι εύκολα. Θα μας βρουν μπροστά τους!  Η ανάπτυξή τους δε θα γίνει πάνω στα συντρίμμια μας. Η ΟΕΦΣΕΕ και το Συνδικάτο θα είναι εκεί και καλούν δίπλα τους όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο σε αυτή τη μάχη.

H ΔΟΙΗΚΗΣΗ