Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Ανακοίνωση για την απεργία


  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE UNIONOF  MEDICINE , COSMETICS &RELATED PROFESSIONS OF ATTICA ,PIRAEUS&ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1οςόρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494
e-mail:syndfarm@yahoo.gr – syndikatofarmakou.blogspot.com
1832                                                                                                                                      15/9/2019


 
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 7μμ, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα

Το συνδικάτο ενημερώνει τους εργαζόμενους του κλάδου και καλεί σε απεργία στις 24 Σεπτέμβρη για το πολυνομοσχέδιο της  κυβέρνησης, που  θα καταργούν τις κλαδικές συμβάσεις,. που θα νομιμοποιούν και θα επεκτείνουν την κρατική και εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, θα καταργούν τα καταστατικά των σωματείων, θα φακελώνουν την συνδικαλιστική δράση συνολικά.

Στον κλάδο μας ικανοποίηση εξέφρασε ο ΣΦΕΕ για τα βήματα που κάνει η κυβέρνηση στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Την ίδια στιγμή που θέλουν να δώσουν μεγαλύτερο χτύπημα στις ΣΣΕ, στις εργασιακές σχέσεις και στην ταξική συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων. Ενισχύοντας έτσι και την θέση του ΣΦΕΕ να μην υπογράφει ΣΣΕ στον κλάδο μας, πριμοδοτούν τις επενδύσεις των φαρμακοβιομηχάνων με 50 εκατομμύρια ευρώ από τα claw back.
Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας χρεώσουν εκ' νέου την ανάπτυξή τους.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παίρνοντας την σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση, συνεχίζει την ίδια αντεργατική πολιτική και ετοιμάζει χτύπημα απέναντι στην οργάνωση των εργαζομένων, στα Συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα. Ετοιμάζει το ηλεκτρονικό φακέλωμα των Συνδικάτων, την παρεμπόδιση των απεργιών, με εργαλείο την εφαρμογή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τη λήψη απόφασης για απεργία. Ετοιμάζει το πλήρες φακέλωμα των εργαζομένων, αν είναι μέλη συνδικάτων, αν αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα τους, αν διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους και όλα αυτά με ένα απλό ηλεκτρονικό αρχείο.

Όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση τα σχεδιάζει  κατά παραγγελία για τους εργοδότες. Θέλουν να υπάρχει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς  μπροστά στα οξυμένα προβλήματα και στην επίθεση που θα δεχθούν οι εργαζόμενοι.

Επικαλούνται την δημοκρατία και την διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζόμενων, αλλά το μόνο που επιθυμούν είναι να μην γίνεται πραγματική συζήτηση στις συλλογικές διαδικασίες. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει στους χώρους  δουλειάς και πως η κυβέρνηση, υλοποιώντας στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» προσπαθεί να βάλει  τον «αστυφύλακα» μέσα στα συνδικάτα.

Τα σωματεία είναι οργανώσεις εργατών, όχι του κράτους και της εργοδοσίας. Λειτουργούν για να υπηρετήσουν τα εργατικά συμφέροντα, τους στόχους και την προοπτική της εργατικής τάξης και όχι τα "θέλω" των κεφαλαιοκρατών και των κυβερνήσεών τους.
Τώρα να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς.
Κάτω τα χέρια από τις κλαδικές συμβάσεις
Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Κάτω τα χέρια από το δικαίωμά μας στη συλλογική οργάνωση και πάλη.
Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ