Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ZEINCRO ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494
E- mail: syndfarm@yahoo.gr


1809                                                                                                                                                              06-11-2018
                                                                                                                                                             
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ZEINCRO ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε της Zeincro,

Το συνδικάτο μας καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου, την εταιρία Zeincro που την προηγούμενη εβδομάδα προχώρησε στην απόλυση συναδέλφου. Η αιτιολογία της διοίκησης ήταν ότι επειδή τελείωσε ένα έργο σε ένα πελάτη δεν υπήρχε κάποια θέση η οποία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί μέσα στην εταιρία έπειτα από 9 χρόνια δουλειάς! Μια απόλυση που δείχνει με τον χειρότερο τρόπο το «οικογενειακό κλίμα» που επικαλείται η εταιρία προς τους εργαζόμενους της, ένα κλίμα που μπροστά στην αύξηση των κερδών τις εταιρίας πάει περίπατο και την θέση του παίρνει ο φόβος και ο εκβιασμός προς τους εργαζόμενους.

Η εταιρία Zeincro τα τελευταία χρονιά είναι η μεγαλύτερη Ελληνική CRO στον κλάδο του φαρμάκου και η ανάπτυξη που έχει καταφέρει αυτά τα χρόνια είναι μέσα από την εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων, τις αδήλωτες υπερωρίες, τις αμέτρητες ώρες που δουλεύουν οι εργαζόμενοι τα απογεύματα και τα σαββατοκύριακα σπίτι τους, αντί να περνάνε αυτό τον χρόνο δημιουργικά και ευχαρίστα με τις οικογένειες τους. Αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που παρέχουν στους εργοδότες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Μπροστά στις εξελίξεις αυτές καλούμαστε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα και να καταλάβουμε ότι χωρίς την δική μας εργασία η εταιρία, αλλά και καμία εταιρία, δεν θα μπορούσε να αυξήσει τους στόχους της και τα κέρδη της. Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να ενημερώνουμε τα μέλη του συνδικάτου για οτιδήποτε μας πλήττει  και για να μαθαίνουμε τις εξελίξεις στον κλάδο. Πρέπει πρώτα από όλα εμείς οι ίδιοι να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και τα δικαιώματα μας και να μην περιμένουμε κάποιον άλλο να μας βγάλει από την δύσκολη θέση. Η παραίτηση από την δουλεία δεν είναι επιλογή αλλά αποτέλεσμα της αυξανόμενης πίεσης των εργοδοτών.

Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να παλέψουμε όλοι μαζί, χωρίς να αφήνουμε να μας διασπάνε. Να υπερασπιστούμε τις όποιες κατακτήσεις έχουν απομείνει, κόντρα στα νέα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας. Να παλέψουμε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Φάρμακο, για υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης, που δεν αφορά απλά τον μισθό αλλά ένα σύνολο δικαιωμάτων. Να γίνουμε μέλη του Συνδικάτου! Για να καταλάβουν ότι όπως αυτοί είναι ενωμένοι απέναντί μας, παρά τους επιμέρους ανταγωνισμούς τους, έτσι και εμείς είμαστε ενωμένοι σα μια γροθιά για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας.



Διεκδικούμε:

·         Υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ στη βάση του πλαισίου της Ομοσπονδίας μας.
·         Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.  Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
·         Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
·         Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
·         Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
·         Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
·         Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
·         Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
·         Απαιτούμε την επαναπρόσληψη του συναδέλφου



Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Το λόγο έχουμε τώρα εμείς.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙAΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Και στην κινητοποίηση στο ΣΦΕΕ στις 9/11 στις 18:00 για την υπογραφή της ΣΣΕ


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ