Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στη Φαρματέν



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
         
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ
TRADE UNION OF MEDICINE, COSMETICS & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA, PIRAEUS & ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος ορ, γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 2105232760 , φαξ 2105247494
E – mail: syndfarm@yahoo.gr
                                                                                           Αθήνα, 21/04/2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑΤΕΝ
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Όλοι καταλαβαίνουμε τη σημασία που έχει να μείνουμε δυνατοί μπροστά σε αυτές τις δυσκολίες που συναντάμε σήμερα στη ζωή μας και σε αυτά που μας ετοιμάζουν. 
Ακριβώς σε αυτές τις συνθήκες στην εταιρεία ΦΑΡΜΑΤΕΝ εξελίχθηκε μια έντονη προσπάθεια  να υποχρεωθούν οι εργαζόμενοι συνολικά και ιδιαίτερα στο εργοστάσιο να δεχθούν να υπογράψουν  και να πάρουν κανονική άδεια πάρα την θέληση τους.
Αυτή η τακτική της εταιρείας προκάλεσε την αντίδραση και την οργή πλήθους εργαζομένων,  είτε υπέγραψαν είτε όχι. Πολλοί εργαζόμενοι κατήγγειλαν αυτή την κίνηση της εταιρείας στο Συνδικάτο.
Η Ομοσπονδία μαζί με το κλαδικό μας Συνδικάτο παρεμβήκαμε με διάφορους τρόπους και με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το εργοστάσιο όπου οι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά μας επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες
Η εργοδοσία θορυβημένη από την αντίδραση των εργαζομένων, και από την παρέμβαση της Ομοσπονδίας και του συνδικάτου, έρχεται τώρα να προχωρήσει σε ελιγμό προκειμένου να είναι η ίδια καλυμμένη απέναντι σε όλα αυτά  που έγιναν. 
Έτσι, με ένα email την Μ.Παρασκευή ενημέρωσε τους εργαζόμενους κάτω από ποιες προϋποθέσεις δίνονται οι άδειες,  και ότι δεν υποχρεώνουν κανέναν εργαζόμενο να κάνει χρήση της κανονικής του άδειας.
Μήπως τώρα που έχουν πάρει ένα μεγάλο αριθμό υπογραφών-αιτημάτων αδείας, με τις άθλιες μεθόδους που περιγράψαμε παραπάνω, θέλουν απλά να καλύψουν την θέση τους,  ότι δεν ήξεραν τάχα τι γινόταν, ότι κάποιοι προϊστάμενοι παρανόησαν τη θέση της εταιρίας;
Τους ξεκαθαρίζουμε ότι δεν περνάνε σε εμάς αυτά τα κόλπα!
Αν η εταιρεία εννοεί αυτό που λέει, απαιτούμε να δηλώσει ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε και τα χαρτιά που υπογράφτηκαν είναι άκυρα και να τα αποσύρει άμεσα. Σε καμία περίπτωση επίσης δεν μπορεί να χρεώνονται οι εργαζόμενοι που είναι "back up" άδεια από την κανονική τους. Αν κάποιοι εργαζόμενοι επιθυμούν να πάρουν άδεια θα επιλέξουν εκείνοι το πότε θα την πάρουν και πόσες μέρες θέλουν.
Οι εργαζόμενοι στη ΦΑΡΜΑΤΕΝ πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από αυτή την μάχη.
Ότι τα δικαιώματά μας και τις κατακτήσεις μας δεν τις διαπραγματευόμαστε, τα υπερασπίζουμε καθημερινά.
Ότι μόνο με την ενότητά μας μπορούμε να επιβάλλουμε και να διεκδικήσουμε λύσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενεργός συμμετοχή μας, στο Συνδικάτο μας, που μας εξασφαλίζει τη δυνατότητα υπεράσπισης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.
Σήμερα είναι απαραίτητο όσο ποτέ όλοι οι εργαζόμενοι να δυναμώσουν το συνδικάτο τους, μπροστά στην επίθεση από κυβέρνηση και εργοδοσία που θα γενικευτεί στο επόμενο διάστημα, είναι βασικός όρος για να τους αναχαιτίσουμε, και ταυτόχρονα να προβάλλουμε την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΑΡΚΕΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ