Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27-03-2017

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ
ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494
E- mail: syndfarm@yahoo.gr

1752                                                                                                                                                                                                               27-03-2017


Συναδέλφοι- συναδέλφισσες, 
Πρόσφατα το κλαδικό  συνδικάτο μας   πραγματοποίησε την γενική του συνέλευση. Κύρια θέματα της συζήτησης ήταν η στάση των εργοδοτών του κλάδου για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης, και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
Οι εργοδότες του κλάδου μας απαίτησαν  από εμάς τους εργαζόμενους  να ξεχάσουμε τα δικαιωματά μας που κατοχυρώνονται από την σύμβαση του 2009, και να συμβιβαστούμε με την απαράδεκτη σύμβαση της ΓΣΣΕ των 586 και 511 αντίστοιχα.
Επιδιώκουν να αποσπάσουν την συναινεσή μας η έστω την ανοχή μας, να βάλουμε πλάτη στα σχεδιά τους για να μπορέσουν να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία  τους. Απαραίτητη προυπόθεση για να το πετύχουν αυτό είναι το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας. Κρατούν ενιαία στάση απέναντι στο συνδικάτο μας και την ομοσπονδία, παρά τους ανταγωνισμούς που έχουν μεταξύ τους.
Το κλαδικό συνδικάτο μας με όλες τις δυνάμεις μας θα δώσουμε την μάχη για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί των εργοδοτών μας,  παλεύουμε για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης με βάση τις πραγματικές ανάγκες μας, την αναπλήρωση όλων των απωλειών που είχαμε όλα τα χρόνια της κρίσης.
Να ξεπεράσουμε τον φόβο την απογοήτευση και την μοιρολατρία, να σπάσουμε  ιδεολογήματα ότι τα συμφέροντα τα δικά μας είναι τα ίδια με των εργοδοτών.
Ταυτόχρονα οι εργοδότες του κλάδου μαζί με την κυβέρνηση, την Ε.Ε., και τους υπόλοιπους εργοδότες σχεδιάζουν μπροστά στην διαπραγμάτευση να πάρουν νέα μέτρα που  θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο την θέση των εργαζομένων. Προβλέπουν ακόμα παραπέρα μείωση των μισθών και συντάξεων,  την μείωση του αφορολόγητου,  την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας,  την απελευθέρωση των απολύσεων, περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων
 
Να δώσουμε ηχηρή απάντηση σε κυβέρνηση Ε.Ε.  και στο σύνολο των εργοδοτών, Να αποκαλύψουμε τα ψέματα τους για την διαπραγμάτευση.

Χρειάζεται σήμερα να απαντήσουμε και εμείς με κλιμάκωση της πάλης για να μην περάσουν αυτά τα βάρβαρα μέτρα, να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει.  Η οργάνωση και η αντίσταση σε κάθε χώρο δουλειάς απέναντι στον εργοδότη και συνολικά σε όλους τους  εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους, είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε, και αυτό τους φοβίζει και προσπαθούν να καλλιεργήσουν την απογοήτευση και την μοιρολατρία  Εμείς έχουμε την δύναμη, εμείς παράγουμε τον πλούτο,
. Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιούμε συγκεντρώσεις και περιοδείες σε όλους τους χώρους δουλειάς, να ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους.



                                       Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ