Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Απόλυση συναδέλφου από την εταιρία PHARMEX





ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ
ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494

1785                                                                                                          23-02-2018

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

          Την περασμένη Παρασκευή η εταιρία PHARMEX του ομίλου Παπάζογλου ανακοίνωσε προφορικά την απόλυση συναδέλφου μέλος του κλαδικού συνδικάτου μας, και τον ενημέρωσε ότι την Τετάρτη θα είναι η τελευταία ημέρα εργασίας του. Η αιτιολογία της διοίκησης ήταν ότι  οι πωλήσεις του παιδιατρικού δεν είναι οι αναμενόμενες, και ότι στην πορεία θα ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις, την ίδια στιγμή που η κερδοφορία της εταιρίας αυξάνεται.
          Το συνδικάτο θεωρεί ότι δεν ήταν αυτός ο λόγος που επικαλείται η διοίκηση της εταιρίας, αλλά η στάση του συναδέλφου όλο το προηγούμενο διάστημα. Ειδικά όταν στις 14 Δεκέμβρη και στις 12 Ιανουαρίου άσκησε το δικαίωμα του να συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις, απέναντι στα αντεργατικά μέτρα της συγκυβέρνησης που τσακίζουν την ζωή μας.
      Η στάση της συγκεκριμένης επιχείρησης με την απόλυση του συναδέλφου, δείχνει ότι δεν θέλει εργαζόμενους που στα πλαίσια του συνδικάτου μας αγωνίζονται και διεκδικούν. Θέλουν εργαζόμενους που δεν θα αντιδρούν, που δεν θα αγωνίζονται,  θα αποδέχονται τις επιλογές των εργοδοτών, θέλουν να υπάρχει σιγή νεκροταφείου για να μπορούν να υλοποιούν όλα τα αντεργατικά μέτρα που νομοθετούν για λογαριασμό τους οι κυβερνήσεις.
          Την ίδια στιγμή που οι εργοδότες του κλάδου αρνούνται να υπογράψουν την κλαδική συλλογική σύμβαση  εργασίας που να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα και τις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων. Απαιτούν να συμβιβαστούμε με τα νέα δεδομένα, των κουτσουρεμένων μισθών, των ελαστικών ωραρίων, των ευέλικτων μορφών εργασίας, με κύριο στόχο  την αύξηση η την διατήρηση της κερδοφορίας,  θέλουν από εμάς τους εργαζόμενους να βάλουμε πλάτη στις επιδιώξεις τους, δηλαδή  εργαζόμενους που απλά   παράγουν κέρδος.
       Και όταν δεν ικανοποιούνται οι απαιτήσεις τους, προχωρούν σε απολύσεις, σε μειώσεις μισθών, χωρίς να λογαριάζουν τις δικές μας ανάγκες. Αυτή είναι η περιβόητη “δίκαιη ανάπτυξη” που θα πατάει στα τσακισμένα δικαιώματά μας.
          Απέναντι σε αυτή την κατάσταση το συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης επιχείρησης να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου.   Να έχουμε ξεκάθαρο ότι η ίδια η στάση των συναδέλφων θα βάλει φρένο σε αυτή την απόλυση, και σε όποιες άλλες γίνουν. Αυτό φοβούνται οι εργοδότες,την δυνατότητα των  εργαζομένων μαζί με το συνδικάτο  τους να οργανώνονται και να διεκδικούν τις ανάγκες τους. Αν,όμως, εμείς οι εργαζόμενοι αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο των απολύσεων των συναδέλφων μας ως παθητικοί δέκτες τότε θα πρέπει να  περιμένουμε  και την δικιά μας σειρά.
          Το συνδικάτο θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια  για να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέλφου.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ