Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ- ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ
ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓ/ΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 56, 1ος ΟΡΟΦΟΣ, ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ. 2105232760

               22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΩΣ 6 ΜΑΙΟΥ
        ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ
                                  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΣΧΥΡΟ- ΣΤΗΡΙΓΜΑ & ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ & ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες,
Σας καλούμε να λάβετε μέρος στις επερχόμενες αρχαιρεσίες του συνδικάτου μας, της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής οργάνωσης στον κλάδο με χιλιάδες μέλη.
Στις γραμμές του εκφράζονται και δρουν συνάδελφοι στις επιχειρήσεις, στα εργοστάσια, στα φαρμακεία, τις φαρμακαποθήκες και την ιατρική ενημέρωση.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους  του κλάδου και σε όσους μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει το βήμα να γίνουν μέλη του συνδικάτου μας, για να δώσουμε ενιαία τη μάχη απέναντι σε όσους αμφισβητούν τα δικαιώματά μας.
Εμείς οι  εργαζόμενοι του κλάδου, απ’ όποιο πόστο κι αν δουλεύουμε, δεχόμαστε συντονισμένη επίθεση από εργοδότες, κυβέρνηση και Ε.Ε:
·       Απολύσεις, τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, εντατικοποίηση της εργασίας, ραγδαία αύξηση των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων. Μειώσεις μισθών, απλήρωτη εργασία.
·       Μη υπογραφή από τους εργοδότες της ΣΣΕ στον κλάδο από το 2009, με αποτέλεσμα την εργοδοτική αυθαιρεσία και την επιβολή της εργασιακής ζούγκλας. Την διάλυση του σταθερού ωραρίου, του 5ήμερου- 8ωρου- 40ωρου, από Δευτέρα έως Παρασκευή.
·       Προσπάθεια κατάργησης της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος στην απεργία.
·       Κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, αντιασφαλιστικοί νόμοι, απανωτές περικοπές συντάξεων και παροχών, απαίτηση των εργοδοτών για επιπλέον μείωση των εργοδοτικών εισφορών.
·       Μετατροπή του ΤΕΑΥΦΕ σε επαγγελματικό ταμείο – ΝΠΙΔ με αποτέλεσμα η μείωση των επικουρικών συντάξεων να αγγίζει το 80% από το 2013, να καταργούνται παροχές, όπως οι παιδικές κατασκηνώσεις και τα χαμηλότοκα δάνεια.

Όσο, λοιπόν, και αν θέλουν οι εργοδότες να ρίξουν το φταίξιμο στις δήθεν «κακές» κυβερνήσεις λέγοντας ότι μειώνουν τη φαρμακευτική δαπάνη και αυξάνουν τη φορολογία, δε μας πείθουν. Την ίδια στιγμή που εκτοξεύουν «αντικυβερνητικές» κορώνες, εφαρμόζουν όλο το παραπάνω αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο, που οι τάχα κακές κυβερνήσεις τους παρέχουν. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις και το σύνολο των εργοδοτών βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία και σε ενιαίο μέτωπο απέναντι στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Συναποφασίζουν για το πώς θα μας κάνουν πιο φθηνούς και ευέλικτους, προκειμένου να διασφαλίζουν την κερδοφορία τους. Η ανάπτυξή τους δεν  συμβιβάζεται με τη δική μας ευημερία.
Σε όλα τα παραπάνω  έχουν σύμμαχο και αρωγό τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που στον κλάδο μας εκφράζεται μέσα από τις γραμμές των διασπαστικών ομοσπονδιών και συλλόγων. Στηρίζουν στην πράξη όλα τα αντεργατικά μέτρα, λειτουργούν διαλυτικά στον κλάδο και πρωτοστάτησαν στη μετατροπή του ΤΕΑΥΦΕ σε επαγγελματικό ταμείο.
Όλα αυτά γίνονται την ώρα που για τα συμφέροντα των αφεντικών, ντόπιων και ξένων, γίνονται πόλεμοι, καταστρέφονται χώρες, σφαγιάζονται λαοί και οδηγούνται στην προσφυγιά.  Σήμερα, τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζουμε εμείς οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, με την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή μας.
Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες,
Το Συνδικάτο μας συμπληρώνει φέτος 94 χρόνια ζωής και δράσης, πάντα στο πλευρό των εργαζόμενων του κλάδου, αδιάλλακτο μπροστά στην εργοδοσία και τις επιδιώξεις της, αντιμέτωπο με τις εκάστοτε κυβερνητικές –αντεργατικές πολιτικές. Ενταγμένο στο μεγάλο ταξικό μέτωπο, το ΠΑΜΕ, πρωτοστατεί στους εργατικούς αγώνες μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς. Δε συμβιβάζεται και κερδίζει, με τη δράση του, την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων συναδέλφων.

Το προηγούμενο δίχρονο έδωσε μάχες μαζί με συναδέλφους και σε πολλές περιπτώσεις πέτυχε να μην περάσουν μια σειρά μέτρα, όπως μειώσεις στους μισθούς. Έκανε παρεμβάσεις για απολύσεις, απληρωσιά, για την εκ περιτροπής εργασία, για το επικουρικό ταμείο του κλάδου. Αναχαιτίσαμε την κατάργηση του πενθημέρου Δευτέρα-Παρασκευή στις φαρμακαποθήκες και σε εργοστάσια, δίνοντας μάχες απέναντι στην εργοδοσία.

Σήμερα, λοιπόν, απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που θέλετε:
·       Να σηκώσετε το ανάστημά σας και να πείτε ΟΧΙ στην υποταγή και  στην εξαθλίωση,
·       Δουλειά και ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.
·       Κλαδική ΣΣΕ, που να μας προστατεύει από την εργοδοτική επιθετικότητα, να διασφαλίζει τα δικαιώματά μας, την αναπλήρωση των απωλειών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, στην βάση των σύγχρονων αναγκών μας.
·       Τη διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.
Σας καλούμε
Να πάρετε μέρος στις εκλογές του Συνδικάτου μας μαζικά και αποφασιστικά.
Με τη μαζική συμμετοχή μας στις αρχαιρεσίες του συνδικάτου να ανησυχήσουμε όλους αυτούς που μας θέλουν στον καναπέ και στα σπίτια μας, φοβισμένους, υποταγμένους και  άβουλους. Να ενισχύσουμε τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, κόντρα στις δυνάμεις του συμβιβασμού και της ενσωμάτωσης. Να βάλουμε εμπόδια στα σχέδιά τους, να επιβάλουμε λύσεις στα προβλήματά μας, να παλέψουμε για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Με την ταξική οργάνωση και την πάλη μας να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε εμείς να κυριαρχήσουμε στον πλούτο που παράγουμε.