Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Ανακοίνωση για την κινητοποίηση Τρίτη 19/5 στο δημαρχείου του δήμου Αθηνών


         ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ
ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494
E- mail: syndfarm@yahoo.gr

1853                                                                                                                  16-05-2020


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19/5, ΩΡΑ 17:30,  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΚΟΤΖΙΑ)


     Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι,  

Η δημοτική αρχή της Αθήνας, στη λογική του αποφασίζουμε και διατάζουμε, προχώρησε στην αδειοδότηση των φαρμακαποθηκών του Δήμου, να λειτουργούν και τα Σάββατα. Η απόφαση αυτή, που πάρθηκε μονομερώς, με την υπογραφή του αντιδημάρχου και μόνο,  έρχεται να ανατρέψει το ωράριο, το πενθήμερο, τις εργασιακές σχέσεις και συμβάσεις, την ίδια τη ζωή των εργαζομένων.

Όμως είναι αυτοί οι εργαζόμενοι, που μέσα στην πανδημία, δούλευαν εντατικά για να μη διαταραχθεί η εφοδιαστική αλυσίδα, να μη μείνει κανείς ασθενής χωρίς το φάρμακο του.
Φαίνεται πως ο τρόπος που διάλεξε ο δήμαρχος της Αθήνας για να επιβραβεύσει την αυτοθυσία που έδειξαν οι συνάδελφοι μέσα στην καραντίνα, ήταν να τους βάλει να δουλεύουν και τα Σάββατα!

Ο Δήμος της Αθήνας στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την απαράδεκτη απόφαση που πήρε, επικαλείται την «εξυπηρέτηση των πολιτών» και πως με την διεύρυνση του ωραρίου θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας.

Αλήθεια, για τις ελλείψεις που κατά καιρούς εμφανίζονται στα φάρμακα, ευθύνεται το πενθήμερο Δευτέρα -Παρασκευή, ή η ίδια η επιχειρηματική δραστηριότητα, ο τρόπος παραγωγής και διάθεσης του φαρμάκου; Με την επιβολή λειτουργίας των φαρμακαποθηκών και τα Σάββατα, θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας, ή θα εντατικοποιηθεί παραπέρα η δουλειά των εργαζομένων; Τα επιχειρήματα αυτά είναι πέρα για πέρα προσχηματικά, καμία νέα θέση εργασίας δε θα προκύψει, καμία έλλειψη δε θα αντιμετωπιστεί. Το μέτρο αυτό έρχεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα ορισμένων  μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου, που χρόνια τώρα πίεζαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία μας, εδώ και χρόνια δίνουν τη μάχη για την υπεράσπιση του ωραρίου, του πενθημέρου, της κλαδικής μας σύμβασης. Θα το κάνουμε και τώρα!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, παίρνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης και διατηρώντας τις αποστάσεις, την Τρίτη 19/5 στις 17:30, στο δημαρχείο της Αθήνας, απαιτώντας την κατάργηση του μέτρου. Διεκδικώντας το δικαίωμα μας, τα Σάββατα να είναι για μας και τις οικογένειες μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ