Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Ανακοίνωση για το ωράριο στις φαρμακαποθηκες


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ
ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494
E- mail: syndfarm@yahoo.gr

1852                                                                                                                    06-05-2020


Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,


Το συνδικάτο μας καταγγέλλει την δημοτική αρχή του Δήμου Αθηναίων για την απόφασή του να χορηγήσει άδεια λειτουργίας  στις φαρμακαποθήκες  τα Σάββατα.
Θεωρεί ότι τώρα κατά την διάρκεια της πανδημίας βρίσκει ευκαιρία να περάσει  αυτό το αντεργατικό μέτρο. Νομίζει ότι μπορεί να απαλλαγεί τώρα από την δράση του συνδικάτου και των εργαζομένων που χρόνια έβαζαν εμπόδια  για να μην υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα. Δεν θα τους περάσει!
Η διοίκηση του Δήμου έρχεται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών των μεγάλων φαρμακαποθηκών, που μέσα στην περίοδο της πανδημίας έχουν μπουκώσει στα κέρδη, έχουν εντατικοποιήσει την δουλειά, τώρα ζητάνε και την απελευθέρωση του ωραρίου.
Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει μια σειρά αντεργατικά μέτρα που δίνουν την δυνατότητα στον κάθε εργοδότη να προχωρά σε αναστολές συμβάσεων, σε εκ περιτροπής εργασία με ταυτόχρονη μείωση μισθού, σε μετακίνηση εργατικού δυναμικού ανάλογα με τις ανάγκες τους, καθώς και άλλα, προχωρά ταυτόχρονα σε μέτρα περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης, κάνοντας άρση της πολιτικής επιστράτευσης και  επίταξης των απεργιών. 
Κυβέρνηση και εργοδότες ήδη μας προετοιμάζουν για την επόμενη μέρα μπροστά στην εκδήλωση μιας νέας καπιταλιστικής κρίσης  όπου πάλι θα καλέσουν την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους να πληρώσουν. Για αυτό παίρνουν αυτά τα μέτρα.
Το συνδικάτο μας με  υπεύθυνη στάση  απέναντι στην εκδήλωση της πανδημίας χωρίς να αναστείλει την δραστηριότητά του παίρνοντας μέτρα προφύλαξης αγωνίστηκε μαζί με εργαζόμενους για να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας και σε αρκετές περιπτώσεις  τους αναγκάσαμε να τα πάρουν πίσω.
Φάνηκε ξεκάθαρα ποια είναι η κοινωνική δύναμη που παράγει τον πλούτο, ότι χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά. Ότι εμείς έχουμε την δύναμη για να τους σταματήσουμε, για να αλλάξουμε την κατάσταση προς όφελος των δικών μας αναγκών.
Για αυτό  το κλαδικό συνδικάτο  ξεκαθαρίζει  στην κυβέρνηση, στο Δήμο Αθηναίων και στους ιδιοκτήτες των φαρμακαποθηκών  ότι δεν θα περάσουν τα σχέδιά τους, θα μας βρουν μπροστά τους. 

Συνάδελφοι,
Είναι χρέος μας, απέναντι στη λυσσαλέα και καλά συντονισμένη επίθεση στα δικαιώματα μας, να αντιπαρατάξουμε την ενότητα και την καλά οργανωμένη αντίδραση μας. Κάθε φαρμακαποθήκη να γίνει εστία αγώνα και αντίστασης, ενάντια στις εργοδοτικές επιδιώξεις. Συγκεκριμένα:

·        Κανένας μόνος του! Πυκνώνουμε τις γραμμές του συνδικάτου. Όσοι συνάδελφοι, ιδιαίτερα οι νέοι δεν είναι γραμμένοι στο συνδικάτο να προχωρήσουν σε αιτήσεις εγγραφής.
·        Προκαλούμε γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, συμμετέχουμε ενεργά, αποφασίζουμε για την κλιμάκωση των ενεργειών μας.
·        Κανείς συνάδελφος να μην υπογράψει τροποποίηση της σύμβασης του! Είναι σαν να συναινούμε στη σφαγή μας! Δεν υποκύπτουμε σε κανένα εκβιασμό!  Ότι κανείς να μην εργαστεί τα Σάββατα εάν δεν διημερεύει η φαρμακαποθήκη.
·        Δίνουμε την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους συναδέλφους, που στις φαρμακαποθήκες που δουλεύουν παραβιάζεται, ή απειλείται  το οχτάωρο Δευτέρα-Παρασκευή.
·        Αντιπαλεύουμε την αντίληψη που λέει πως στο δικό μου χώρο δουλειάς όλα είναι καλά, αν η φωτιά ανάψει το πιθανότερο είναι να κάψει και το δικό μας «σπίτι».
·        Μαζί με το συνδικάτο και την ομοσπονδία δίνουμε τη μάχη για κλαδική σύμβαση που να διασφαλίζει τα δικαιώματα μας και να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.
·        Το συνδικάτο  είναι εδώ θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τα δικαιώματά μας.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,
Οι εργοδότες νομίζουν ότι είναι ανίκητοι, πως μπορούν να εκβιάζουν στην κατεύθυνση της επιβολής των πιο αντιδραστικών και αντεργατικών μέτρων. Μην τους πιστεύετε! Μην υποκύπτετε! Η δουλειά μας είναι αυτή που δημιουργεί τον πλούτο, τα κέρδη και την αξία των επιχειρήσεων τους!  Αποθήκες χωρίς αφεντικά μπορούν να υπάρξουν, χωρίς εργαζόμενους όμως ποτέ!
Κανείς μόνος του, έχουμε το συνδικάτο μας που όλα αυτά τα χρόνια ήταν στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση του πενθήμερου και 8ώρου.

  


                                                    Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ