Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΑΜΑΡ ΣΕ ΑΥΛΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟ




ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494
e-mail:syndfarm@yahoo.gr – syndikatofarmakou.blogspot.com
1708/Φ4                                                                                                                                  16.11.2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες στον Όμιλο ΦΑΜΑΡ,

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία του Ομίλου ΦΑΜΑΡ που επέβαλε την υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων εργασίας  με μειώσεις μισθών των εργαζόμενων στα εργοστάσια του Αυλώνα και Αλίμου.

Συγκεκριμένα στο εργοστάσιο του Αυλώνα κάλεσε τους εργαζόμενους να υπογράψουν μειώσεις μισθών 10%. Στο εργοστάσιο του Αλίμου οι εργαζόμενοι υπέγραψαν νέα 3μηνη σύμβαση, 4ωρης απασχόλησης, με αντίστοιχες  μειώσεις μισθών. Όλα αυτά με το «πρόσχημα» της μείωσης του κύκλου εργασιών και της «αρνητικής οικονομικής κατάστασης». Στόχος της εργοδοσίας είναι να καταργηθούν στην πράξη οι όροι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Συνάδελφοι,

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι στα πλαίσια των αναδιαρθρώσεων και των ανταγωνισμών των επιχειρήσεων για ολοένα και περισσότερα κέρδη οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που πληρώνουν το «μάρμαρο», δείχνοντας ξεκάθαρα ότι τα συμφέροντα των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων είναι εκ διαμέτρου αντίθετα.

Η εταιρία ΦΑΜΑΡ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μονοπώλια του κλάδου με δραστηριότητες σε πολλές χώρες εκτός Ελλάδας. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από τον Όμιλο όχι μόνο να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών αλλά και να ξεμπερδεύει οριστικά με την κλαδική σύμβαση και τα δικαιώματα που κατοχυρώνει για τους εργαζόμενους.

Γι ‘ αυτό και όλα αυτά τα χρόνια στις διαπραγματεύσεις της Ομοσπονδίας με τους εργοδότες (ΣΦΕΕ) για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης οι εκπρόσωποι της εταιρίας ΦΑΜΑΡ πρωτοστατούν και βάζουν εμπόδια στην υπογραφή της.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Το συνδικάτο σας καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα. Να σκίσετε τις συμβάσεις. Μόνο με το συλλογικό αγώνα μαζί με το συνδικάτο και την Ομοσπονδία, στο επίπεδο του Ομίλου μπορούμε να βάλουμε εμπόδια. Κανένας μόνος του. Η εργοδοσία δεν θα σταματήσει εδώ, θα συνεχίσει την επίθεση.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΣΤΙΣ 11Π.Μ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
(προσυγκέντρωση 10π.μ στα γραφεία του συνδικάτου)
              
                                                 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ                       ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2014