Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014




ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΤΙΣ  27 ΝΟΕΜΒΡΗ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 




ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494
e-mail:syndfarm@yahoo.gr – syndikatofarmakou.blogspot.com
1707/Φ4
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
(ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 Π.Μ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ)

Συνάδελφε – συναδέλφισσα,  εργαζόμενε στον κλάδο του φάρμακου – καλλυντικού και των συναφών επαγγελμάτων.

Η συμμετοχή μας στην απεργία θα δώσει ένα σημαντικό μήνυμα σε κυβέρνηση – εργοδοσία ότι δεν δεχόμαστε άλλα αντεργατικά μέτρα σε βάρος μας. Ετοιμάζουν και άλλες αλλαγές στην κύρια και επικουρική ασφάλιση, τις εργασιακές σχέσεις.

Το μέλλον μας  δεν μπορεί να βασίζεται στην ανασφάλεια, το μικρότερο κακό, στη μείωση των απαιτήσεων μας. Οφείλουμε και μπορούμε να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Σκέψου  συνάδελφε – συναδέλφισσα,

Αυτά τα μέτρα τα σχεδίαζαν χρόνια τώρα, χάρη στην πάλη του ταξικού κινήματος βάλαμε εμπόδια, καθυστέρησαν στη εφαρμογή τους. Στον κλάδο μας παρά τις προσπάθειες τις εργοδοσίας να χτυπήσουν τη Συλλογική Σύμβαση και το ωράριο, χάρη στην στάση του συνδικάτου μας κρατάμε ακόμα αρκετά από τα δικαιώματά μας. Μόνο με τον αγώνα δίπλα στο συνδικάτο μας και την συμμετοχή μας μπορούμε να τους πιέσουμε να υπογράψουν.

Σκέψου μήπως με τη στάση αναμονής βοηθάμε κυβέρνηση και ΕΕ να παίρνουν και άλλα μέτρα σε βάρος μας;

Σκέψου ποιος καλλιεργεί την απογοήτευση, την μοιρολατρία,την αναποτελεσματικότητα ποιόν συμφέρει. Γιατί η κυβέρνηση φέρνει νόμο για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα αξιοποιώντας τη στάση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, τι φοβάται;

Μήπως φοβούνται το οργανωμένο ταξικό κίνημα που παλεύει και  διεκδικεί τα σύγχρονα δικαιώματά μας, για αξιοπρεπείς μισθούς, πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους; Ας φροντίσουμε λοιπόν να κάνουμε πράξη τον φόβο τους, σπάζοντας την τρομοκρατία που καλλιεργούν στους χώρους δουλειάς, τη λογική του «μικρότερου κακού», των αυταπατών,  με τη συμμετοχή μας όχι μόνο στην απεργία αλλά κλιμακώνοντας την πάλη μας έτσι ώστε  να γίνουμε εμείς κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε.

                                            
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2014