Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ
ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494
E- mail: syndfarm@yahoo.gr

                                                                                                                                                                                                                                             
Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,
Το προσφυγικό είναι ένα σοβαρό διεθνές ζήτημα που μας αφορά όλους.
Να έχουμε καθαρό ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να αποφασίζει ξαφνικά να πάρει την οικογένεια του και τα λιγοστά υπάρχοντα που μπορεί να κουβαλήσει και να θαλασσοδέρνεται βδομάδες, να περπατάει χιλιάδες χιλιόμετρα για να καταλήξει σ ένα αντίσκηνο, μέσα στο κρύο, τα χιόνια και τις λάσπες, χωρίς υποτυπώδεις συνθήκες υγιεινής και στην ουσία χωρίς παρόν και μέλλον.
Σε όλη αυτήν την κατάσταση η χώρα μας, μέσω της κυβέρνησης, αλλά και των αστικών κομμάτων, συμμετέχει ενεργά. Από τη μία πλευρά είναι και μάλιστα ενεργό μέλος όλων εκείνων των οργανισμών ΕΕ ΝΑΤΟ κτλ. που με διάφορες προφάσεις άνοιξαν τον πόλεμο σε διάφορα σημεία της γης με μοναδικό στόχο, διαχρονικά, το κέρδος και τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς, από την άλλη στοιβάζει χιλιάδες ψυχές σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ουσιαστικά, κάτω από άθλιες συνθήκες.
Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά, αντί να γίνει προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν τα κονδύλια που παίρνει η χώρα για να κάνει τα στοιχειώδη για όλον αυτόν τον κόσμο, τα χρήματα αυτά πάνε στις ΜΚΟ που λυμαίνονται το χώρο αυτό χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο.
Εκτός όμως από όλες αυτές τις αντιξοότητες, οι μετανάστες έχουν να αντιμετωπίσουν και μια μικρή, ευτυχώς, μερίδα «ανθρώπων» που τους θεωρούν εστίες μικροβίων, βάρος στο κοινωνικό σύνολο και γενικά ανεπιθύμητους στη χώρα.
Σε αυτή τη βάση έγινε και η τραμπουκική επίθεση των χρυσαυγιτών σε γονείς και εκπαιδευτικούς στο Πέραμα.
Εκτός, όμως, από την αποστροφή που πρέπει να δημιουργούν  στην εργατική τάξη αυτές οι πρακτικές και αυτός ο τρόπος σκέψεις, πρέπει να μας προβληματίσει και το γεγονός ότι η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε παρουσία της αστυνομίας, η οποία έδειξε υπερβολική ανοχή σε αντίθεση με το ζήλο που δείχνει στην προσπάθεια περιορισμού του εργατικού κινήματος, όπου προσπαθεί να καταστείλει την όποια προσπάθεια για διεκδίκηση κάλυψης των σύγχρονων αναγκών μας.
Ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι εκείνος της αλληλεγγύης και του αγώνα ενάντια στο μίσος και την ξενοφοβία.
Καθήκον μας είναι να απομονώσουμε τους φασίστες, όπου αυτοί εμφανίζονται, και να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους πρόσφυγες, ώστε να μπορέσουν είτε να προωθηθούν σε χώρες που επιθυμούν είτε να γίνουν ισότιμα μέλη της κοινωνίας και όχι μοχλός πίεσης για την εργατική τάξη, μέσω της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας τους.
Σε αυτή την κατεύθυνση το συνδικάτο μας μαζί με την ομοσπονδία καλούν τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν στους πρόσφυγες, και να οργανώσουν την συγκέντρωση υλικής βοήθειας (φαγητό, ξηρά τροφή, νερό, βρεφικά είδη, πάνες, φάρμακα, ρουχισμό και άλλα).

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ