Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ UNIPHARMA


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ
ΕΠΑΓ/ΤΩΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494
E- mail: syndfarm@yahoo.gr

Συνάδελφε-συναδέλφισσα στη UNI-PHARMA,
Η εργοδοσία του εργοστασίου προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα σε 3 απολύσεις εργαζομένων. Οι συγκεκριμένες απολύσεις δεν είναι ξαφνικές και σίγουρα δεν θα είναι οι τελευταίες. Έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά απολύσεων που γίνονται τον τελευταίο καιρό και σε άλλες μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου π.χ. DEMO, BIANEΞ. Το παράδειγμα της UNI-PHARMA που διαφημίζεται ως μια απ’τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου με μεγάλο μερίδιο πωλήσεων στην ελληνική αγορά, με εξαγωγές σε πολλές χώρες του κόσμου, με νέες εγκαταστάσεις και επενδυτικά σχέδια, δείχνει ότι ενώ αυξάνεται η κερδοφορία της, οι συνθήκες κάτω απο τις οποίες εργάζονται οι εργαζόμενοι χειροτερεύουν.

Όλα δείχνουν πως το επόμενο διάστημα η κατάσταση για τους εργαζόμενους θα χειροτερέψει. Κυβέρνηση, αστικά κόμματα, εργοδότες και ξεπουλημένοι συνδικαλιστές επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να περάσουνε όλα εκείνα τα αντεργατικά μέτρα που θα εξασφαλίσουν την κερδοφορία των εργοδοτών και του μεγάλου κεφαλαίου. Σ΄αυτή τη προοπτική εντάσσονται και οι πιέσεις για το κλείσιμο της  2ης αξιολόγησης από όλα τα αστικά κόμματα, ΣΕΒ, μεγαλοεργοδοσία. Η περαιτέρω περικοπή του αφορολόγητου, οι μειώσεις στις συντάξεις, οι αλλαγές στα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάκαμψη-ανάπτυξη τους.

Την ίδια ώρα οι φαρμακοβιομήχανοι μέσω των ενώσεών τους (ΠΕΦ, ΣΦΕΕ) αρνούνται επιδεικτικά την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που έχει λήξει από το 2009. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε συνάντηση που είχαν με την Ομοσπονδία μας, ξεκαθάρισαν ότι <<υπάρχουν νέα δεδομένα στα εργασιακά και πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε σε αυτά>>. Πρέπει δηλ. να προσαρμοστούμε στην εργασιακή ζούγκλα που μας ετοιμάζουν. Έτσι και στη UNI-PHARMA η εντατικοποίηση της δουλειάς για αύξηση της παραγωγικότητας σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε απαραίτητο προσωπικό, τα ελλειπή μέτρα ασφαλείας, οι νέες προσλήψεις με ατομικές συμβάσεις και μισθούς των 650 € περίπου, οι απολύσεις κ.τ.λ. δεν αποτελούν εξαίρεση.

Από την άλλη, προβληματισμό δημιουργεί η στάση του επιχειρισιακού σωματείου της εταιρείας που απέναντι σε αυτή την κατάσταση, όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και τώρα τηρεί περίεργη <<σιγή ιχθύος>>. Προκαλεί αρνητική εντύπωση οτι τόσο καιρό δεν ενημέρωσε και δεν προετοίμασε τους εργαζόμενους γι’αυτές τις εξελίξεις.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι στη UNI-PHARMA μπορούν να ακολουθήσουν το δρόμο της υποταγής, να δεχτούν τα μέτρα που μας ετοιμάζουν ΕΕ, εργοδοσία, κυβέρνηση. Να δεχτούν μοιρολατρικά τις απολύσεις και την πίεση της διοίκησης. Ή μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους οργανώνοντας την πάλη τους μέσα στο εργοστάσιο της UNI-PHARMA.

Καλούμε τους συναδέλφους που δουλεύουν στη UNI-PHARMA να γίνουν μέλη του κλαδικού Συνδικάτου για να οργανώσουμε μαζί την πάλη μας. Η δύναμη των εργαζομένων της UNI-PHARMA βρίσκεται στην ενότητά τους μαζί με τους άλλους εργαζόμενους στον κλάδο του φαρμάκου και των άλλων κλάδων. Μας ξέρετε, μας βλέπετε στο  πλάι σας. Είναι καιρός να εμπιστευτείτε το Συνδικάτο, να το δυναμώσετε. Για να καταλάβουν οι φαρμακοβιομήχανοι ότι όπως αυτοί είναι ενωμένοι απέναντί μας, παρά τους επιμέρους ανταγωνισμούς τους, έτσι και εμείς είμαστε ενωμένοι σα μια γροθιά για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Κάνουμε το πρώτο βήμα συμμετέχοντας μαζικά στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας την Τετάρτη, 8 Μάρτη στις 6:30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Λογιστών (Κάνιγγος 27).