Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6.30 μμ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE UNIONOF  MEDICINE , COSMETICS &RELATED PROFESSIONS OF ATTICA ,PIRAEUS&ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1οςόρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.494
e-mail:syndfarm@yahoo.gr – syndikatofarmakou.blogspot.com

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6.30 μμ
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΚΑΝΙΓΓΟΣ 27)
Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Υπάρχει ανάγκη, όλοι μαζί, να δώσουμε ηχηρή απάντηση σε όλους εκείνους που παίρνουν αποφάσεις για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.
Κυβέρνηση, εργοδότες αλλά και ξεπουλημένοι συνδικαλιστές, που δεν ξέρουν κατά που πέφτουν οι πύλες των εργοστασίων, συναντιούνται και παίρνουν αποφάσεις για μας χωρίς εμάς.
Η επίθεση που δέχεται η τάξη μας από κυβέρνηση, κεφάλαιο και ΕΕ δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.
Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, επιδίδεται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να περάσει όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζεται η αστική τάξη για να αντιμετωπίσει τη βαθιά καπιταλιστική κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και να θέσει τους νέους όρους της ανάκαμψης – ανάπτυξης.
Είναι σαφές ότι για να το πετύχουν αυτό πρέπει να διαλύσουν τις εργασιακές σχέσεις, να πάρουν πίσω δικαιώματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα από τις προηγούμενες γενιές εργαζομένων, να μας βάλουν να δουλεύουμε μέχρι τα βαθειά μας γεράματα - αν βρίσκουμε δουλειά - σε συνθήκες εντατικοποίησης και τρομοκρατίας.
Εκείνοι που κρατούν στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής κι έχουν αμύθητα κέρδη εκμεταλλευόμενοι τον δικό μας κόπο και ιδρώτα δίνουν το «παράγγελμα» και οι κυβερνήσεις νομοθετούν με σχέδιο και μεθοδικότητα, με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση της κερδοφορίας των εργοδοτών μας σε βάρος της δικής μας ζωής.
Η διαδικασία αυτή δεν σταμάτησε ούτε από την «πρώτη φορά αριστερά» σημερινή κυβέρνηση, η οποία όχι μόνο δεν κατάργησε, όπως είχε εξαγγείλει, τους προηγούμενους λεγόμενους «υφεσιακούς» νόμους, αλλά πατώντας σε αυτούς έφερε ακόμα χειρότερους και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Τώρα, μάλιστα, και μπροστά στην αξιολόγηση ετοιμάζουν νέα μέτρα παρά τις δηλώσεις τους ότι «η χώρα δεν αντέχει άλλα μέτρα». Όπως κάθε φορά που μας ετοιμάζουν κάτι, έτσι και τώρα αρχίζουν τις απειλές και την κινδυνολογία, με στόχο τα νέα μέτρα να γίνουν αποδεκτά από το λαό ως το «μικρότερο κακό». «Το μικρότερο κακό», όμως, είναι «το μεγαλύτερο καλό» για τους εργοδότες μας αλλά και γενικά για την αστική τάξη. 
Πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους μας ότι δεν γίνεται τα συμφέροντα μας να είναι τα ίδια με εκείνα των εργοδοτών μας και ότι δεν υπάρχει τρόπος να εξυπηρετηθούν ταυτόχρονα και οι εκμεταλλευτές και οι εκμεταλλευόμενοι. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι τόσο η εργασιακή, δηλαδή η ταξική ειρήνη, όσο και η κυβερνητική σταθερότητα, πετυχαίνουν μόνο την υποταγή μας στις επιδιώξεις των αστών.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Στον κλάδο μας, που είναι από εκείνους που η κρίση δεν έχει επηρεάσει όσο άλλους, παρατηρείται έντονη κινητικότητα. Ακόμα και μεγάλες εταιρίες προχωρούν σε απολύσεις και οι νέες προσλήψεις γίνονται με τα νέα δεδομένα, που για τους φαρμακοβιομήχανους αποτελούν τον μπούσουλα με τον οποίο πρέπει όλοι να συμβιβαστούμε. Απολύσεις γίνονται και για άλλους λόγους όπως ο παραδειγματισμός, η μείωση, μέσω εντατικοποίησης, του κόστους παραγωγής, η αναδιάρθρωση ή οτιδήποτε άλλο.
Οι φαρμακοβιομήχανοι, σε συνάντηση που είχαν με την ομοσπονδία για την κλαδική ΣΣΕ, είπαν ξεκάθαρα ότι «υπάρχουν νέα δεδομένα στα εργασιακά και πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι σε αυτά», στην ουσία είπαν ότι πρέπει να προσαρμοστούμε στην εργασιακή ζούγκλα που μας ετοιμάζουν. Είπαν ακόμα ότι έχουν «εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους», πατώντας στη μέχρι τώρα χαμηλή συμμετοχή των εργαζόμενων του κλάδου στις κινητοποιήσεις.
Είναι η ώρα να τους διαψεύσουμε, είναι η ώρα να τους απαντήσουμε, είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας, όπου θα γίνει ενημέρωση για τις εξελίξεις στον κλάδο αλλά και γενικότερα καθώς και για τη συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τους εργοδότες σχετικά με την κλαδική ΣΣΕ. Κυρίως, όμως, θα γίνει συζήτηση για τον τρόπο που πρέπει να απαντήσουμε στην προκλητική στάση της εργοδοσίας, να οργανώσουμε την πάλη μας για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ στη βάση των δικών μας απαιτήσεων και αναγκών, να πολεμήσουμε το συνδικαλισμό της διάσπασης, του συμβιβασμού και των αυταπατών, να αντιταχθούμε συνολικά και να βάλουμε εμπόδια στους σχεδιασμούς εργοδοσίας – κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και λοιπών «θεσμών». Να θέσουμε τους δικούς μας όρους και προοπτική.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ